Actiuni

Cei mici dau o mână de ajutor naturii

Posted at mai 29, 2009 | By : | Categories : Actiuni | 0 Comment

SC ECO-SAL SA sprijină şi încurajează acţiunile de ecologizare venite din partea tuturor cetăţenilor. De aceea, societatea participă alături de cei care se angajează în ampla campanie de protejare a mediului.
De această data este vorba de cei mici, copii de gradiniţă şi elevi ai claselor a IV-a care au arătat interes şi au demonstrat că le pasă de aspectul municipiului, în ceea ce priveşte curăţenia.
În data de 27 mai, copiii de la grădiniţa nr.12, şcoala generală Mihai Eminescu şi elevi care urmează cursurile Clubului Copiilor din Mediaş, au ecologizat zona verde a Parcului Copiilor, una din cele mai îndrăgite zone de către ei. Cu această ocazie au împărţit şi flyere cu mesaje ecologice cetăţenilor.
Această acţiune a fost una dintre cele cuprinse în proiectul de parteneriat dintre unităţile mai sus amintite, parteneriat stabilit pentru anul şcolar 2009 şcolar. În cadrul acestui parteneriat copiii au fost implicaţi în multe activităţi culturale şi de protejare a mediului. Unele dintre ele sunt: vizite la muzeu, drumeţii, vizionare de filme documentare (despre istoria oraşului, situaţii de urgenţă, teme ecologice).
Parteneriatul va fi finalizat prin susţinerea proiectului de mediu, în cadrul unui concurs iniţiat la nivelul judeţului. Acest eveniment va avea loc la Sibiu, în data de 5 iunie.
De asemenea, la sfârşitul parteneriatului vor fi organizate şi alte evenimente. În data de 2 iunie va avea loc la sediul Clubului Copiilor din Mediaş o expoziţie cu obiecte realizate din materiale reciclabile, şi copii vor realiza desene pe asfalt cu teme ecologice. Unii dintre copiii înscrişi la acest club vor susţine şi un spectacol artistic, pregătit  pentru toţi cei care vor fi prezenţi la eveniment.