Evenimente

Colectarea selectivă în cadrul Săptămânii Europene a Democraţiei Locale

Posted at octombrie 7, 2010 | By : | Categories : Evenimente | 0 Comment

Anul acesta, pentru prima dată, Mediaşul marchează „Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale”. Săptămâna 11-15 octombrie a fost aleasă conform Cărţii Europene a Autonomiei Locale pentru a se organiza diverse acţiuni care îşi propun să atragă atenţia asupra importanţei democraţiei participative.

Societatea ECO-SAL s-a implicat în acest proiect pentru că atât la nivelul municipiului Mediaş, cât şi în zona noastră de operare, punem un accent deosebit pe creşterea continuă a calităţii serviciilor prestate şi pe îmbunătăţirea continuă a sistemului de management al deşeurilor.

Acţiunea pe care o vom desfăşura constă în susţinerea unui seminar referitor la reciclarea materialelor care compun deşeurile.

În acest sens, am invitat toate cadrele didactice care sunt implicate în activităţi de protecţia mediului, din unităţiile de învăţământ din municipiu, pentru a participa, în data de 12 octombrie la evenimentul organizat de societatea ECO-SAL.

La întâlnire vor participa şi elevi ai Şcolii Naţionale de Gaz care au realizat proiecte cu tema colectării selective şi a reciclării ambalajelor. Iniţiativei noastre se alătură şi Asociaţia de turism şi ecologie DIANTHUS care au o activitate intensă în acest domeniu.

Evenimentul organizat de Primăria Municipiului Mediaş se va încheia vineri, 15 octombrie 2010, cu un simpozion în care vor fi prezentate rezultatele acţiunilor desfăşurate pe parcursul întregii săptămâni.