Stiri

Colectarea deșeurilor din judeţul Sibiu devine mai simplă, printr-o aplicație pe telefonul mobil

Posted at octombrie 19, 2020 | By : | Categories : Stiri | 0 Comment
În eforturile sale de a transforma județul Sibiu într-o regiune eco-friendly și de a asigura un mediu înconjurător mai sănătos, ECO-SAL Mediaş, în parteneriat cu ADI ECOSIBIU şi S.C. PERSIDIUS, lansează o aplicație mobilă pentru colectarea deşeurilor, numită ARA. Aplicația vine în sprijinul cetăţenilor care locuiesc în gospodării la case și le simplifică gestionarea deșeurilor cu un calendar de notificări, informații utile despre reciclare, dar și posibilitatea de a semnala anumite nereguli în procesul de colectare, direct de pe telefon. Iar pentru ca sortarea corectă să devină parte din rutina întregii familii, aplicația conține și un ghid despre tipurile de deșeuri care trebuie să ajungă în fiecare container sau pubelă.
S.C. ECO-SAL: „Ca Operator unic în domeniul managementului deşeurilor în zona de nord a judeţului Sibiu, ne dorim îmbunătăţirea permanentă a calităţii serviciului furnizat, dezvoltarea tehnico-materială, diversificarea activităţilor precum şi creşterea gradului de satisfacţie a utilizatorilor serviciului de salubrizare. Aplicaţia ARA este prima aplicație cu caracter social de acest fel din țara noastră, iar implementarea în premieră a proiectului răspunde așteptărilor și necesităților consumatorilor. ECO-SAL are convingerea că un proces simplificat îi va încuraja pe oameni să devină mai responsabili privind colectarea selectivă. În același timp, vom avea un canal eficient de informare și comunicare cu cetățenii, prin care vom monitoriza și vom asigura buna funcționare a acestui serviciu public. Acesta reprezintă un pas înainte pentru demersul societății ECO-SAL de a optimiza gestiunea integrată a deșeurilor și de a îmbunătăți calitatea serviciilor.”
Aplicația clarifică orice confuzii pe care le-ar putea avea consumatorii privind sortarea deșeurilor și permite o mai bună organizare în ceea ce privește pregătirea pentru colectarea deşeurilor, prin cunoașterea calendarului de colectare și a eventualelor schimbări care pot surveni. Prin intermediul aplicației, utilizatorii vor putea de asemenea să solicite echipamente de colectare a deşeurilor și vor putea semnala eventualele nereguli în procesul de colectare, având posibilitatea să urmărească statusul sesizărilor printr-un sistem de tichete.
Proiectul ARA și implementarea sa în județul Sibiu pune pe primul loc grija pentru sănătatea populației și a mediului prin îmbunătățirea sistemului de colectare și depozitare a deșeurilor, dar și prin alinierea cu legislația națională și a UE privind depozitarea deșeurilor biodegradabile. Mai mult, autoritățile își propun ca în următoarea perioadă să reducă cantitatea deșeurilor depozitate, să optimizeze gestiunea integrată a deșeurilor, să îmbunătățească calitatea serviciilor și să crească nivelul de conștientizare al locuitorilor cu privire la beneficiile rezultate din reciclarea deșeurilor.
Colectarea selectivă a deșeurilor are numeroase beneficii pentru familii și comunitate: conservarea resurselor naturale și economisirea energiei, acces la resurse nepoluate, menținerea unui mediu mai curat, creșterea calității vieții, dar și dezvoltarea durabilă a orașului.
„ARA” poate fi descărcată gratuit ca orice aplicație obișnuită de pe Google Play (Android) și Apple store (iOS).
Mai multe detalii despre funcționalitățile aplicației ARA le găsiţi pe myara.ro