Campanii

Colectează selectiv! Deşeurile de ambalaje se reciclează!

Posted at septembrie 15, 2010 | By : | Categories : Campanii | 0 Comment

Eco-Rom Ambalaje, compania deţinătoare a licenţei mărcii „Punctul Verde” în România şi liderul pieţei preluării obligaţiilor legale de reciclare a deşeurilor de ambalaje, lansează campania de informare şi educare cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje: “Colectează selectiv! Deşeurile de ambalaje se reciclează!”.

Această campanie se desfăşoară în Mediaş la sfârşitul săptămânii, în datele: 18-19 septembrie, 25-26 septembrie, 2-3 octombrie 2010, şi alte 15 oraşe în care Eco-Rom Ambalaje susţine realizarea programelor de colectare selectivă: Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Focşani, Mangalia, Iaşi, Piatra Neamţ, Sfântu Gheorghe, Sighetul Marmaţiei, Slobozia, Tulcea, Zalău, precum şi în Bucureşti.

În cadrul campaniei, populaţia este invitată să participe la concursul naţional “Tu ce deşeuri de ambalaje ai generat astăzi?”, prin care Eco-Rom Ambalaje lansează o provocare: fiecare dintre medieşeni ar trebui să fie atent la deşeurile de ambalajele pe care le generează. Pornind de la definiţia deşeului de ambalaj, şi anume ambalajul ramas după folosirea fiecărui produs, concurenţii sunt invitaţi să numească 5 deşeuri de ambalaje reciclabile diferite. Dacă cele 5 răspunsuri sunt corecte, concurentul intră automat în tragerea la sorţi care va avea loc la finalul campaniei şi în urma căreia vor fi oferite 50 de biciclete, unui număr de tot atâţia câştigători. Înscrierea la concurs se poate face on-line, pe site-ul campaniei: www.colecteazaselectiv.ro sau prin sms la numărul 1873 (număr cu tarif normal, valabil în toate reţelele de telefonie mobilă).

În cadrul campaniei, alături de platforma on-line www.colecteazaselectiv.ro, mesajele de colectare selectivă precum şi invitaţia la concurs vor fi comunicate, prin: prezenţa promoterilor în parcul din cartierul Vitrometan, în zona magazinului Mădălina din cartierul Gura Câmpului dar şi în zona centrală – în perimetrul Primăria Mediaş-piaţa agroalimentară, cu acţiuni de împărţire de materiale informative şi saci coloraţi în culorile colectării selective (galben, albastru şi verde), prin machete în ziarele locale, prin ştiri radio.

Campania este principalul program Eco-Rom Ambalaje dedicat publicului, cu precădere celor care au acces la serviciile de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje. Programul a fost demarat anul trecut, când am organizat Caravana Colectării Selective în Bucureşti şi 8 localităţi. Anul acesta, campania ajunge în 17 oraşe. Pentru ca informaţia să ajungă la populaţie şi să determine o schimbare de comportament, este nevoie de o comunicare susţinută: populaţia trebuie să înţeleagă ce este colectarea selectivă, cum se face corect şi mai ales de ce este important să separăm deşeurile.

În prezent, locuitorii municipiului Mediaş beneficiază de sistemul de colectare selectivă prin prezenţa a 30 de puncte de colectare puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje cu sprijinul Primăriei Municipiului Mediaş şi al SC ECO-SAL SA. Cantitatea medie anulă colectată de la populaţie nu depăşeşte 576 tone de deşeuri de ambalaje. Prin campania demarată se urmăreşte creşterea interesului populaţiei pentru colectarea selectivă, astfel încât cantităţi importante de deşeuri de ambalaje să fie deviate de la groapa de gunoi, către reciclare.