Alte stiri

ECO-SAL continuă proiectele în Mediaş

Posted at iunie 6, 2012 | By : | Categories : Alte stiri | 0 Comment

Operatorul de salubritate din municipiul Mediaş acţionează în vederea îmbunătăţirii calităţii mediului înconjurător, iar serviciile şi diferitele acţiuni cu teme ecologice desfăşurate periodic sunt destinate, bineînţeles, medieşenilor.

În urma acestora, numărul persoanelor conştiente de necesitatea păstrării şi menţinerii unui mediu curat este din ce în ce mai mare. „Este de datoria noastră să convingem populaţia că indiferenţa fiecăruia dintre noi duce la degradarea mediului. Tocmai de aceea la sfârşitul lunii aprilie s-a demarat o campanie de informare cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje. Cetăţenii vizaţi sunt

locuitorii cartierelor Gura Câmpului şi Stadionului.” a declarat Directorul General, domnul Balog Iosif.

Campania se desfăşoară pe o perioadă de 4 luni, timp în care, la finalul fiecărei luni echipa ECO-SAL monitorizează fiecare gospodărie în parte, şi informează, unde este cazul, despre procesul corect de colectare selectivă. Tot în această perioadă, societatea a stabilit noi puncte de colectare selectivă, containerele pentru depozitarea sticlei, plasticului şi hârtiei urmând a fi amplasate în zonele cu blocuri din municipiul Mediaş. Este vorba despre aproximativ 34 noi puncte de colectare selectivă a deşeurilor reciclabile.

De asemenea, pentru un aspect frumos şi curat al zonei unde se depozitează deşeurile, dar şi pentru a împiedica propagarea mirosurilor de la deşeuri sau împrăştierea gunoiului de către oameni ai străzii sau câini, ECO-SAL a decis implementarea sistemului de containere subterane.

„Acest sistem este unul des întâlnit în occident, şi funcţionează foarte bine. Tocmai de aceea am adoptat şi noi această modalitate de depozitare a deşeurilor în containere subterane. În Mediaş există deja 4 puncte de acest fel. Săptămâna trecută s-au finalizat lucrările la cel de-al 5-lea punct, în cartierul După Zid. În acest moment se lucrează la amplasarea unui container subteran în cartierul Gura Câmpului, lângă supermarketul Mădălina. Containerele subterane care se amplasează în următoarea perioadă sunt achiziţionate cu bani din bugetul local, şi sunt destinate depozitării deşeurilor menajere. Fondurile au fost alocate pentru achiziţia a 5 containere de acest fel, extinzând astfel acest sistem de containere subterane în mai multe zone din municipiu, precum: parcul dintre str. St.L.Roth şi Aleea Buziaş, str. Cibin (în spatele magazinului Ambient), str.1 Decembrie nr. 38 (lângă Şcoala Generală nr. 7). Mediaşul doreşte să aibă un sistem de management integrat al deşeurilor, tocmai de aceea am implementat acest proiect. Paşii pe care i-am făcut în acest domeniu sunt foarte importanţi, motiv pentru care astăzi suntem printre primele oraşe din ţară cu un sistem performant  de gestionare a deşeurilor.” a mai declarat Iosif Balog, director ECO-SAL.