Evenimente

ECO-SAL – prezent și în 1 Mai

Posted at aprilie 30, 2013 | By : | Categories : Evenimente | 0 Comment

Datorită faptului că urmează o perioadă în care locurile de picnic sunt la mare căutare, societatea de salubritate ECO-SAL a hotărât ca în cele mai populate locații destinate activității de picnic să fie amplasate puncte de colectare a deșeurilor.

Astfel, la barajul Ighiș au fost amplasate 3 puncte de colectare a deșeurilor menajere și a celor de hârtie și plastic, iar la Binder Bubi un punct de colectare a deșeurilor menajere și a celor de ambalaje (hârtie, plastic).

Punctele de colectare au fost amplasate în cele 2 locații amintite mai sus începând cu

ziua de vineri 26 aprilie, și până în data de 13 mai.

 

De asemenea, angajați ai operatorului de salubritate vor fi prezenți cu ocazia zilei de 1 mai, între orele 9-11, la barajul Ighiș, unde vor împărți saci pentru deșeurile menajere, facilitând astfel curățenia în zonă, dar și fluturași cu un mesaj care să îi determine să nu lase mizerie în jurul lor.

Este important ca cetățenii care nu s-au familiarizat încă cu această activitate de colectare selectivă a deșeurilor să înceapă să o facă, iar această ocazie, a picnicului/ieșirii ”la iarbă verde”, poate fi un început.

Prin această acțiune dorim ca activitatea de picnic să nu mai lase în urmă mormane de gunoaie și spații verzi insalubre. Pentru că ne place ca de fiecare dată când ieșim în aer liber să găsim și locurile curate, fără mizerii aruncate pe jos sau chiar grămezi de gunoaie, trebuie să și păstrăm aceste locuri curate. Pentru ca natura să ne ofere în continuare conformtul de care ne bucurăm în timpul nostru liber, este absolut necesar să respectăm natura prin păstrarea curățeniei.