Actiuni

ECOlecția – proiect eco desfășurat împreună cu elevii școlii nr.5 Mediaș

Posted at martie 3, 2014 | By : | Categories : Actiuni | 0 Comment

ECOlecția este un proiect pe care ECO-SAL S.A. îl desfășoară în perioada octombrie 2013 – iunie 2014 în rândul elevilor de clasa a 2-a, a 3-a și a 4-a de la școala medieșeană nr. 5.

ECO-SAL S.A. a demarat acest proiect pentru a demonstra că implicarea constantă în desfăşurarea de acţiuni/evenimente cu teme ecologice în rândul generaţiei tinere au un impact major asupra calităţii vieţii în viitor.

Proiectul are drept scop învăţarea de către copii a procesului de colectare selectivă a deşeurilor, separarea corectă a deşeurilor bio-degradabile, urmărirea transformării lor în compost dar şi utilizarea corectă a compostului în obţinerea de culturi, învățarea practicilor de reutilizare a anumitor deșeuri, dar și cunoașterea diferitelor activități desfășurate în beneficiul mediului înconjurător.

 

Realizarea acestui proiect ajută la dezvoltarea simţului civic al copiilor implicaţi în proiect şi a comportamentului ecologic, dar şi îmbunătăţirea cunoştiinţelor în ceea ce priveşte acest domeniu.

Proiectul constă în diferite activități desfășurate pentru și împreună cu elevii. Cele 7 ECOlecții sunt primite cu foarte mare entuziasm de către elevi și cadrele lor didactice. Elevii s-au familiarizat cu activitatea ECO-SAL, cu beneficiile realizării compostului, au înțeles importanța separării pe categorii a deșeurilor prin probe practice precum realizarea de obiecte decorative din materiale reciclabile, dar și o vizită la Centrul pentru preluarea, prelucrarea și valorificarea deșeurilor. Următoarele lecții interactive îi vor ajuta pe elevi să își consolideze și mai mult informațiile acumulate până acum în cadrul proiectului.

Datorită rezultatelor excelente ale proiectului, operatorul de salubritate ECO-SAL își propune desfășurarea acestuia și în alte unități de învățământ medieșene.