Evenimente

Elevi în Laboratorul Verde al Reciclării

Posted at noiembrie 23, 2012 | By : | Categories : Evenimente | 0 Comment

În zilele de 21 si 22 noiembrie elevii şcolilor generale Mihai Eminescu şi nr. 5 din Mediaş au avut ocazia să intre în Laboratorul Verde al Reciclării. Acest eveniment a fost posibil cu ajutorul colaboratorului ECO-ROM AMBALAJE, cu care operatorul de salubritate ECO-SAL  are o colaborare strânsă încă din anul 2005. Programul Laboratorul Verde al Reciclării este o inovație în ceea ce privește proiectele educaționale şi este adresat elevilor de 9-10 ani, părinților și cadrelor didactice. Cu această ocazie,

elevii au putut viziona primul filmuleţ 3D din România care cuprinde informaţii concrete despre drumul deşeurilor de ambalaje: de la cetăţean (care generează deşeurile) până la fabrica de reciclare. De asemenea, copiii au participat la un concurs, acesta constând în realizarea unui punctaj cât mai mare, prin atribuirea corectă a culorii reprezentative fiecărui tip de deşeu de ambalaje. Şcoala câştigătoare (50de şcoli primare fiind implicate în acest Program) va avea posibilitatea să facă o vizită la un centru de colectare a deşeurilor din ţară.
Această experiență completă și dinamică de învățare la care au fost provocaţi elevii sperăm să îi mobilizeze pentru protejarea  mediului, o responsabilitate ce trebuie să caracterizeze generația lor.
Ceea ce ne bucură, este faptul că acest Laborator Verde al Reciclării va fi la dispoziţia copiilor şi anul viitor, începând cu luna februarie. Mulţumim ECO-ROM AMBALAJE pe această cale pentru oportunitatea oferită.

http://www.colecteazaselectiv.ro/laboratorul-verde-al-reciclarii-2/