Stiri

Informare referitoare la evenimentul produs la data de 07.08.2019

Posted at august 8, 2019 | By : | Categories : Stiri | 0 Comment

S.C. ECO-SAL S.A  Mediaş, în calitate de Operator Regional privind serviciul de salubrizare, vă aduce la cunoștiință următoarele:

– in data de 07.08.2019 in jurul orelor 05.30 – 06.00, în coltul dreapta din incinta halei Centrului pentru preluarea, prelucrarea și valorificarea deșeurilor (CPPVD), situat în municipiul Mediaș, strada Gării fn., angajatii din schimbul III au semnalat fum si flacara deschisa in depozitul temporar de deseuri municipale, drept pentru care cu mijloacele proprii din dotare au intervenit pentru stingerea focarului de incediu;

– totodata acest eveniment a fost semnalat pe numarul unic de urgenta 112, pe aceasta cale solicitandu-se interventia Detasamentului de Pompieri Medias;

– deplasarea la fata locului a pompierilor din cadrul Detasamentului Medias s-a realizat in jurul orelor 05.45, interventia acestora finalizandu-se in jurul orelor 17.30, moment in care focarul a fost izolat si stins.

Elemente privind stabilirea cauzelor probabile a evenimentului:

– din primele cercetari la fata locului sursa probabila de aprindere a incediului, asa cum a fost ea retinuta de detasamentul de pompieri a fost un scurt circuit la instalatia electrica a unui cablu din incinta halei de sortare.

– materialul care a dezvoltat si intretinut focul consta in hartie, folie si plastic, materiale regasite in deseurile menajere colectate in amestec, deseuri care sunt depozitate temporar in incinta halei de sortare, in scopul prelucrarii acestora.

Consecintele evenimentului constau in arderea unei cantitati de aproximativ 5 to (15 mc) de deseuri si deteriorarea invelitorii din tabla a halei pe o suprafata de aprox. 200 mp, precum si a instalatiei de iluminat a halei de sortare.

In urma evenimentului produs nu au fost inregistrate victime umane si nu au fost cauzate tertilor prejudicii de ordin material.