Evenimente

La Mediaş a fost inaugurată o staţie de sortare a deşeurilor de peste un milion de euro

Posted at iunie 8, 2009 | By : | Categories : Evenimente | 0 Comment

Primăria Mediaş şi societatea ECO-SAL SA au inaugurat vineri, 5 iunie, de Ziua Mediului, singura staţie de sortare a deşeurilor climatizată din ţară, în urma unei investiţii de peste un milion de euro, bani proveniţi dintr-un proiect PHARE.
Inaugurarea oficială a avut loc la staţia de sortare şi transfer, prin tăierea panglicii de către primarul municipiului Daniel Thellmann şi directorul societăţii Balog Iosif. Tot în cadrul acestui eveniment a fost oficializată şi o slujbă de sfinţire a acestei locaţii. Cu acest prilej, edilul municipiului a declarat că “munca serioasă depusă de către angajaţii societăţii conduce la o calitate bună a serviciilor, care la rândul lor contribuie la protejarea mediului înconjurător.” Directorul societăţii este de părere că “doar prin campanii de conştientizare lansate în rândul cetăţenilor, privind colectarea selectivă, se poate ajunge la un nivel ridicat de valorificare a deşeurilor”.
Staţia de sortare este amplasată lângă staţia de epurare a apei “Apa Târnavei Mari” şi are o capacitate de 22.000 de tone/an şi prin înfiinţarea ei au fost înfiinţare 22 de locuri de muncă. Este singura staţie de sortare a deşeurilor climatizată din ţară, iar scopul principal al creării ei îl reprezintă conformarea cu normele europene în ceea ce priveşte colectarea şi managementul deşeurilor.
De asemenea, prin reducerea volumului de deşeuri ce necesită depozitare finală, se vor diminua costurile pentru depozitare. Existenţa staţiei de sortare şi transfer contribuie la reutilizarea şi mai apoi valorificarea deşeurilor de ambalaje. Astfel, resursele mediului sunt economisite, iar mediul înconjurător protejat.
Staţia de sortare a fost înfiinţată în urma implementării proiectului “Colectare selectivă şi transfer al deşeurilor menajere în Mediaş”, proiect finanţat prin PHARE.