Alte stiri

Maşinile care colectează selectiv, inscripţionate corespunzător

Posted at ianuarie 27, 2011 | By : | Categories : Alte stiri | 0 Comment

În această săptămână, fiind ultima din prima lună a acestui an, se colectează deşeurile de hârtie/carton şi plastic/aluminiu de la cetăţenii care locuiesc la case. Procedura este una cât se poate de simplă: cei care colectează selectiv şi scot sacii inscripţionaţi la poartă, primesc saci noi în care să depoziteze deşeurile de ambalaje. Sacii sunt distribuiţi cu titlu gratuit, şi doar cetăţenilor care locuiesc la case.

Pentru a fi mai uşor de reperat maşina care colectează sacii de pe teren, am reuşit să o inscripţionăm cu ajutorul colaboratorilor noştri ECOROM AMBALAJE din Bucureşti. Pe ea au fost aplicate imagini reprezentative, uşor de asociat cu ambalajele care trebuie colectate selectiv în fiecare gospodărie. Dorim astfel să atragem atenţia asupra importanţei acestui proces de colectare, şi de asemenea să atragem cetăţenii spre a se implica mai mult în acesta.

La fel am procedat şi cu containerul în care se descarcă deşeurile de la punctele de colectare selectivă. Şi acesta a fost inscripţionat, demonstrându-se astfel faptul că este compartimentat: într-o celulă se descarcă plasticul/aluminiul, iar în cealaltă hârtia/cartonul. Cantitatea de sticlă fiind una mai redusă decât cea de hârtie sau plastic, nu se colectează cu o frecvenţă atât de mare, aşadar se foloseşte o altă maşină pentru colectare.

Aceste deşeuri iau pe urmă drumul staţiei de sortare a municipiului, unde se balotează şi se trimit către reciclatori. Banii proveniţi din vânzarea acestor baloţi sunt reinvestiţi în serviciile oferite de către societate.