Evenimente

Medieşenii pot vizita staţia de sortare şi transfer

Posted at iunie 8, 2009 | By : | Categories : Evenimente | 0 Comment

În perioada 9-12 iunie, ECO-SAL organizează Săptămâna Porţilor Deschise, toţi cei care doresc să viziteze staţia de sortare şi transfer a deşeurilor putând să o facă. Unităţi de învăţământ şi-au anunţat deja prezenţa, copiii fiind interesaţi de întregul proces al acestui domeniu de activitate.
La sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Primăriei Mediaş a avut loc un seminar cu ocazia inaugurării Staţiei de sortare şi transfer a deşeurilor din municipiul de pe Târnava Mare. Evenimentul a avut loc în data de 5 iunie, zi în care în întreaga lume s-a sărbătorit Ziua Mediului şi când milioane de cetăţeni responsabili au militat pentru ocrotirea naturii.
Pe această cale, ECO-SAL Mediaş a dorit să prezinte celor prezenţi la eveniment procesul de colectare, sortare şi transfer a deşeurilor, parte a  proiectului ambiţios de management al deşeurilor care se doreşte a fi implementat în toată regiunea de nord a judeţului Sibiu.
Întreaga valoare a staţiei a fost de 1.071.002 euro, 959.901 euro provenind dintr-o finanţare Phare, iar 111.101 euro provenind din bugetul local.