Actiuni

Olimpiada Verde, a doua ediţie la Mediaş

Posted at iunie 4, 2011 | By : | Categories : Actiuni | 0 Comment

Astăzi, parada costumelor din materiale reciclabile realizate de către elevii unităţilor de învăţământ din Mediaş a dat startul Olimpiadei Verzi, eveniment aflat la a doua ediţie.

Societatea ECO-SAL este unul dintre organizatorii acestei Olimpiade care se desfăşoară în perioada 4-9 iunie 2011. Pe întreaga perioadă a săptămânii următoare se vor desfăşura diferite activităţi cu teme ecologice în care sunt implicaţi elevii unităţilor de învăţământ din Mediaş. Aceştia sunt voluntari în desfăşurarea tuturor activităţilor, sunt tineri care dau dovadă de interes şi implicare în astfel de acţiuni. Prezenţa lor demonstrează celorlalţi că tinerii sunt preocupaţi de tot ce înseamnă protecţia mediului iar ceea ce ei realizează în cadrul Olimpiadei îi îndrumă pe cei din jur să aibă un comportament ecologic.

În holul mare al Primăriei vor avea loc expoziţii cu desene şi cu obiecte realizate din materiale reciclabile care vor rămâne deschise până în data de 9 iunie. Elevii de liceu au pregătit pentru concursul de proiecte, proiecte pe care le-au scris chiar ei, şi care tratează realizarea unui obiectiv pe care fiecare l-a expus în câteva pagini. Proiectele urmează să fie susţinute de către elevi miercuri, iar premiile acordate pentru proiectele câştigătoare vor fi în bani; se încearcă de asemenea implementarea unuia dintre proiectele câştigătoare, în următoarea ediţie a Olimpiadei.

O altă activitate o constituie o oră în aer liber, care va avea loc la Centrul pentru colectarea şi prelucrarea deşeurilor din Mediaş, unde elevii vor avea ocazia să-şi completeze cunoştiinţele odată cu primirea de noi informaţii despre managementul deşeurilor. Nici cei mai mici dintre copii nu au fost neglijaţi, grădiniţele fiind de asemenea implicate în activităţile desfăşurate săptămâna viitoare. Copii vor susţine spectacole, scenete scurte cu teme care tratează problemele cu care se confruntă mediul înconjurător.

Olimpiada Verde se doreşte a fi un eveniment care să aibă continuitate de acum înainte, iar cei implicaţi să împărtăşească şi celorlalţi colegi, prieteni, cunoştiinţe experienţele trăite de ei pe parcursul evenimentelor.