Actiuni

Olimpiada Verde – activităţi desfăşurate, elevi premiaţi

Posted at iunie 14, 2010 | By : | Categories : Actiuni | 0 Comment

Timp de o săptămână, în Mediaş s-au desfăşurat diferite activităţi cu teme ecologice, manifestările fiind reunite sub titlul generic „Olimpiada Verde”.

DSC00429-1Această manifestare a fost organizată în premieră în municipiul nostru, şi a debutat sâmbătă în data de 5 iunie cu o paradă a costumelor realizate din materiale reciclabile. Costumele au fost realizate şi prezentate chiar de către elevii de la şcolile participante la Olimpiada Verde. După prezentarea lor în faţa edililor oraşului în faţa primăriei, au pornit pe străzile centrale pentru ca toţi cetăţenii prezenţi să le poate vedea realizările, dar şi pentru a împărţi fluturaşi cu informaţii utile celor care sunt direct interesaţi de protejarea mediului înconjurător. Şcolile participante la eveniment au primit câte un trofeu simbolic.

În următoarele zile s-au desfăşurat expoziţii (găzduite în holul mare al Primăriei Mediaş) de desene şi de obiecte realizate la fel ca şi costumele participante la paradă, respectiv din materiale reciclabile. Elevii implicaţi au fost cei din ciclul primar şi gimnazial, care au dat dovadă de foarte multă inventivitate, realizând desene şi obiecte foarte apreciate atât de organizatorii Olimpiadei, cât şi de vizitatorii expoziţiilor. La premiere câştigătorii (şcoala gen. nr.3, şcoala H.Oberth, colegiul Mediensis, şi elevi de la şcolile M.Eminescu, şcoala din Ighişul Nou, şcoala gen. nr.8) au fost răsplătiţi cu diplome, atlase geografice, glob pământesc, harţi, acuarele, ghiozdane, lucruri utile în activitatea lor şcolară.

Tot în perioada 5-10 iunie liceeni au participat la un concurs de eseuri şi au scris despre „Viitorul verde al planetei prin ochii mei”. Două dintre cele mai frumoase eseuri au aparţinut unor eleve de la liceul Axente Sever şi au fost publicate într-un ziar local.

Nici piticii de la grădiniţe nu au fost excluşi, cinematograful Mediensis găzduind un spectacol sub genericul „Ziua Mediaşului Verde”, susţinut de aceştia. Copiii au pregătit un program artistic, a cărui idee de bază a fost necesitatea protejării mediului. Ei au cântat, au dansat şi au recitat poezii cu această temă.

În ultima zi a Olimpiadei, organizatorii alături de elevi voluntari de la liceele medieşene s-au angajat să înfrumuseţeze Aleea Greweln prin ecologizarea aceteia şi prin vopsirea băncilor existente. „Sperăm ca rezultatul să fie apreciat de cetăţenii şi tinerii care îşi petrec aici timpul liber, să nu mai arunce ambalajele pe jos sau în iarbă şi nici să nu mai împrăştie gunoaiele din coşurile de gunoi amplasate pe margini.” au spus elevii voluntari participanţi la acţiune.