Actiuni

OLIMPIADA VERDE la Mediaş

Posted at iunie 5, 2010 | By : | Categories : Actiuni | 0 Comment

OLIMPIADA VERDE este un eveniment organizat de societăţile ECO-SAL, TRANSGAZ şi Primăria Mediaş prin Direcţia de Cultură, Sport, Turism şi Tineret.

Acesta este un proiect realizat în parteneriat (între cele 3 părţi amintite mai sus) de responsabilitate socială, şi care doreşte şi implicarea cât mai multor tineri.

Având ca temă viitorul mediului înconjurător în contextul schimbărilor climatice Olimpiada Verde îşi doreşte a fi un eveniment în consens cu aceasta, pe parcursul acestei perioade urmând a se desfăşura diverse evenimente cu teme ecologice,  în care vor fi implicaţi elevii din toate unităţile de învăţământ din Municipiul Mediaş. De asemenea, ultima acţiune este una de voluntariat, la care vor participa atât elevi, cât şi voluntari ai celor 3 organizatori ai acestui proiect.

Obiectivul acestei Olimpiade Verzi este educarea şi încurajarea unui stil de viaţă bazat pe grijă şi respect faţă de mediul înconjurător. Motivul pentru care ne adresăm în mod direct tinerilor este faptul că educaţia civică are mai multe rezultate în rândul lor. Iar prin intermediul celor mici, cei mari învaţă să respecte la rândul lor mediul în care trăiesc şi să aprecieze eforturile care se fac pentru păstrarea unui mediu curat.

Vrem de asemenea ca şi oraşul nostru să se bucure de sărbătorirea unei Zile Verzi – “Ziua Mediaşului Verde”. Aşa că am hotărât să fie stabilită în a 3-a zi din cadrul Olimpiadei care se va desfăşura în fiecare an de acum înainte, evenimentul fiind cuprins în calendarul cultural al municipiului nostru.

Sperăm ca acţiunile desfăşurate periodic în Mediaş să aibă ecou în rândul cetăţenilor, iar în urma acestora numărul celor conştienţi de necesitatea păstrării şi menţinerii mediului curat să fie din ce în ce mai mare.