Actiuni

Primele acţiuni de igienizare ale oraşului

Posted at martie 14, 2011 | By : | Categories : Actiuni | 0 Comment

Datorită condiţiilor meteorologice favorabile, acţiunile de igienizare a oraşului sunt gata să înceapă. Deşi campania „Curăţenia de primăvară” din acest an este stabilită pentru perioada 18 aprilie – 27 mai, sunt organizate de acum acţiuni de igienizare şi pregătire a oraşului pentru întâmpinarea sărbătorilor Pascale aşa cum se cuvine, dar şi pentru schimbarea aspectului oraşului odată cu venirea primăverii.

În perioada 15 martie şi până în 15 aprilie, Primăria Mediaş prin Serviciul Public de Ecologizare împreună cu operatorul de salubrizare ECO-SAL şi cu operatorul de apă-canal Apa Târnavei Mari vor desfăşura acţiuni de toaletare a pomilor şi gardului viu de pe domeniul public, ras şi curăţare a nisipului de pe marginile drumurilor (material antiderapant folosit în perioada de deszăpezire) – igienizarea străzilor, ras rigole şi curăţarea gurilor de canal.

Programul pentru ridicarea tuturor tipurilor de deşeuri rămâne neschimbat, astfel cetăţenii trebuie să respecte în continuare programul stabilit în calendarele distribuite la începutul anului.

În ceea ce priveşte curăţarea zonelor verzi din jurul blocurilor, administratorii trebuie să ia legătura cu Serviciul Public de Ecologizare pentru ridicarea deşeurilor vegetale.

„Campania de primăvară” se va desfăşura în perioada stabilită. Atunci vor avea loc acţiuni mai ample de curăţare a domeniului public şi a spaţiilor verzi, de implicare a elevilor şi cetăţenilor voluntari în ecologizarea anumitor zone din municipiu.