Alte stiri

Mediaşul mai aproape de un sistem integrat al deşeurilor

Posted at februarie 11, 2010 | By : | Categories : Alte stiri | 0 Comment

Mediaşul face paşi importanţi în vederea atingerii unui sistem integrat al deşeurilor menajere. În acest sens săptămâna aceasta municipalitatea medieşeană a primit studiile de fezabilitate pentru staţia de colectarea şi depozitare a deşeurilor periculoase din deşeurile domestice şi staţia pentru deşeurile rezulate din demolări.

În urma parteneriatului între regiunea 7 Centru şi Asociaţia Norvegiană a Autorităţilor Locale şi Regionale a fost demarat proiectul „Parteneriat pentru un mediu curat, reducerea deşeurilor şi dezvoltarea durabilă în regiunea 7 Centru”. Finanţarea provine din fonduri acordate de Guvernul Norvegian prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi sustenabilă în România.

Scopul acestui proiect este îmbunătăţirea sistemului de management al deşeurilor la nivel regional.

Din totalul sumei alocate României aproximativ 2.2 milioane Euro, Mediaşului îi revin 886.000 euro pentru realizarea celor două staţii având ca termen de execuţie 9, respectiv 24 de luni.

„Acest proiect cu Asociaţia Norvegiană a Autorităţilor Locale şi Regionale mă bucură pentru că alături de staţia de sortare şi transfer a deşeurilor existentă în Mediaş cele două  noi staţii vor completa sistemul de management al deşeurilor  făcând paşi importanţi către un  sistem integrat în acest domeniu. Mediaşul prin deschiderea pe care o are pentru valorificarea deşeurilor şi mai ales prin aceste staţii de sortare reprezintă un exemplu  de bună practică“, a declarat primarul Teodor Neamţu.