Evenimente

Staţiile pentru preluarea deşeurilor periculoase şi pentru prelucrarea deşeurilor din construcţii şi demolări construite la Mediaş, inaugurate în prezenţa mai multor oficialităţi

Posted at iunie 4, 2011 | By : | Categories : Evenimente | 0 Comment

La sfârşitul acestei săptămâni a avut loc la Mediaş inaugurarea celor două staţii pentru deşeuri periculoase şi deşeuri din construcţii. Acestea au fost construite în cadrul proiectului „Parteneriat pentru un mediu curat, reducerea deşeurilor şi dezvoltare durabilă în Regiunea 7 Centru”, proiect cu finanţare din partea Guvernului Norvegian în proporţie de 85%, iar restul de 15% fiind asigurat de la bugetul local. Valoarea totală a fost de 886.000 euro.

„Am implementat încă 2 proiecte pilot. Suntem aşadar din nou primii din ţară! Referitor la cele 2 componente, odată cu realizarea acestor 2 staţii, Mediaşul se îndreaptă cu paşi repezi spre un management integrat al deşeurilor. Componenta care lipseşte este cea de compostare a deşeurilor biodegradabile, dar care urmează să fie implementată.” a declarat Directorul General al operatorului regional de salubritate, domnul Iosif Balog.

La evenimentul de vineri a fost prezent, pe lângă reprezentanţii administraţiei locale, şi consilierul personal al  ministrului Mediului şi Pădurilor, Laszlo Karacsonyi care a spus că „acesta este un eveniment deosebit, dar din păcate unic în ţară. Este o onoare să fiu prezent pentru a doua oară la Mediaş la inaugurarea unui proiect vis-a-vis de deşeuri. Sper să se urmeze acest exemplu şi în alte localităţi. Îi felicit pe colegii din Mediaş pentru această realizare şi le doresc în continuare mult succes.”

Prezentarea proiectului desfăşurat la Mediaş a fost făcută în sala de şedinţe „Daniel Thelmann” a Primăriei, unde cei prezenţi au luat parte la o detaliată prezentare a obiectivelor de investiţii. Primarul municipiului, domnul Teodor Neamţu a luat cuvântul şi a declarat că „Acest proiect a fost conceput ca o completare a managementului deşeurilor în mun. Mediaş. Evident îl considerăm un succes şi, de asemenea o extraordinară colaborare cu Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu, cu care dorim să derulăm în continuare şi alte proiecte.”

Cuvinte de laudă pentru realizările de la Mediaş au avut şi Prefectul jud. Sibiu Horaţiu Răcuciu invitat la eveniment „Consider că acest proiect constituie un exemplu de bune practici care ar trebui să fie urmat în toată ţara. Îi felicit pe toţi cei implicaţi în realizarea şi implementarea acestui proiect şi sunt sigur că nu se vor opri aici.”, dar şi Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Şovăială care a spus că „Mediaşul a fost un exemplu, dar şi un consultant în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor pe raza judeţului Sibiu.”