Campanii

Campania educaţională „Cu fiecare ambalaj colectat, eşti şi tu un SuperPak”

Posted at iunie 4, 2010 | By : | Categories : Campanii | 0 Comment

Programul de reciclare „Cu fiecare ambalaj colectat, eşti şi tu un SuperPak” a fost lansat de Tetra Pak în parteneriat cu EcoSal Mediaş şi Inspectoratul Şcolar Sibiu şi cu sprijinul Primăriei Mediaş, şi a avut ca principal obiectiv formarea atât a unor obiceiuri sănătoase în alimentaţia copiilor, cât şi a unui comportament responsabil al acestora faţă de mediul înconjurător prin reciclarea cutiilor de lapte şcolar consumat.

Desfăşurarea programului se află la a doua ediţie în Mediaş, 10 şcoli fiind înscrise în programul educaţional de reciclare a cutiilor de lapte primit de elevi in cadrul programului guvernamental „Laptele si cornul”.

În februarie 2010 s-a luat hotărârea de a fi cooptate şi şcolile din nordul judeţului Sibiu, care au acceptat să se implice în acest proiect de mare amploare, cantităţile de ambalaje de tip Tetra Pak fiind semnificative în urma colectarii de la unităţiile de învăţământ.

Campania „Cu fiecare ambalaj colectat, eşti şi tu un SuperPak” şi-a propus încurajarea elevilor şi a cadrele didactice de a participa activ la protejarea mediului înconjurător prin reciclarea ambalajelor de lapte şcolar. Elevii sunt învăţaţi că fiecare cantitate de hârtie sau carton reciclată este importantă, deoarece 1 tonă de carton reciclat salvează de la tăiere aproximativ 15-20 de copaci. Fabrica de hârtie apreciează calitatea fibrei de celuloză pură şi este de dorit ca aceste cantităţi să crească pe viitor.

În ediţia din 2010 desfăşurată în Mediaş si in imprejurimi, scolile implicate au reuşit să colecteze peste 1000 kg de hârtie, faţă de ediţia din 2009 în cadrul căreia s-au strâns aproximativ 500 de kg de hârtie.

Programul îl are în centrul atenţiei pe SuperPak, mascota Tetra Pak, care a adus în ajutorul copiilor cu informaţii despre beneficiile consumului de lapte încă de la vârste fragede şi importanţa implicării active a tuturor copiilor în colectarea selectivă a cutiilor de lapte şcolar. Elevii au ocazia să înveţe despre avantajele spiritului de echipă în obţinerea succesului şi împlinirea pe care o pot avea prin contribuţia lor la protejarea mediului înconjurător de câte ori au ocazia. În plus, efortul lor este răsplătit cu diverse cadouri din materiale reciclate.

Şcolile reprezintă cel mai bun mediu de formare a unei conduite pozitive faţă de mediu şi alimentaţie, iar Tetra Pak a dezvoltat aceste programe pentru a sensibiliza opinia publică asupra importanţei consumului de lapte în alimentaţia şi creşterea sănătoasă a copiilor şi educarea lor în spiritul respectului faţă de hrană şi a colectării selective a cutiilor de lapte. Cu această ocazie, Tetra Pak le prezintă copiilor beneficiile laptelui ambalat igienic şi importanţa acţiunilor de reciclare a cutiilor de lapte şcolar, învăţând cum laptele devine 100% pentru consum prin tratament termic şi ambalare aseptică.