Actiuni

ZIUA PĂMÂNTULUI (2009) MARCATĂ ŞI LA MEDIAŞ

Posted at aprilie 26, 2009 | By : | Categories : Actiuni | 0 Comment

SC ECO-SAL SA şi SC APA TÂRNAVEI MARI SA au sărbătorit în data de 22 aprilie Ziua Internaţională a Pământului celebrată de mai mult de un miliard de oameni în întreaga lume.
Campania intitulată „Îmi pasă de viitorul planetei” a avut ca principal obiectiv conştientizarea cetăţenilor cu privire la importanţa păstrării unui mediu curat şi educarea tinerilor în vederea protejării naturii încă de la vârste fragede.
Astfel, cele doua societăţi au pregătit evenimente menite să îi mobilizeze pe toţi elevii din şcolile municipiului în vederea protejării mediului înconjurător.
Elevilor de clasele I-IV le-au fost pregatite un desen animat şi o prezentare privind protejarea apei şi importanţa colectării selective a deşeurilor. Aceste acţiuni s-au  desfăşurat la sediul fiecărei şcoli generale în perioada 23-24 aprilie. Scopul a fost de a prezenta elevilor de şcoală primară câteva idei despre cum anume trebuie procedat pentru îmbunătăţirea şi menţinerea unui mediu curat şi sănătos. Astfel, elevii au putut viziona un desen animat foarte educativ în această privinţă, şi o descriere a ceea ce înseamnă aceste procese de protejare a naturii, şi anume: colectarea, colectarea selectivă şi reciclarea deşeurilor, protejarea apelor.
În această zi, toţi elevii din clasele V-VIII ale şcolilor generale au împărţit flyere în jurul şcolii de care aparţin. Flyerele au conţinut o scurtă istorie a acestei zile şi un mesaj care îi îndeamnă pe locuitorii municipiului să respecte mediul înconjurător. În aceeaşi zi, a avut loc la sediul primăriei un seminar cu tema “Să protejăm natura”, dedicat elevilor de liceu şi susţinut de profesori din cadrul liceului St.L.Roth.