Distribuire pubele

În 1 iulie a început distribuirea pubelelor galbene și maro acestea fiind acordate cu titlu gratuit cetățenilor care locuiesc la case în mun. Mediaș.

Pubelele galbene vor fi utilizate pentru depozitarea deșeurilor din plastic/metal, iar pubelele maro pentru depozitarea deșeurilor biodegradabile (iarbă, frunze, plante, crengi mici, alte deșeuri verzi din grădini, carne, pește, fructe și legume sau cojile acestora, oase, lactate, mâncare gătită alterată sau nu).

Cei care colectează separat deșeurile din hârtie/carton trebuie să știe că pe acestea le vor depozita în continuare în sacul primit gratuit de la ECO-SAL.

Colectarea deșeurilor biodegradabile și a celor de plastic/metal depozitate în pubelele distribuite, cu titlu gratuit, se va face conform calendarului ECO-SAL.

Cetățenii trebuie să prezinte buletinele atunci când angajați ai ECO-SAL îi vor solicita la poartă în vederea predării-primirii pubelelor. La fața locului se va întocmi un proces verbal de predare-primire, un exemplar rămânând la cetățean.

Cetățenii care nu vor fi găsiți la domiciliu, vor primi fluturași de informare în cutiile poștale și vor trebui să se prezinte la sediul ECO-SAL (Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr.13) în vederea ridicării pubelelor care se acordă gratuit.

Medieșenii care locuiesc la bloc, vor depozita deșeurile biodegradabile în containerele maro amplasate la punctele comune de colectare a deșeurilor din apropierea blocurilor. De asemenea, numărul containerelor pentru plastic/metal, hârtie/carton și sticlă va fi suplimentat în unele locații, sau containerele vor fi chiar înlocuite.