CampaniiStiri

Din 1 iulie medieșenii vor primi gratuit pubele pentru plastic/metal și deșeuri biodegradabile

Posted at august 10, 2015 | By : | Categories : Campanii,Stiri | 0 Comment

Proiectul „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Sibiu” este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Prin punerea în aplicare a acestui proiect se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a stării de sănătate a cetăţenilor judeţului Sibiu.

În cadrul acestui proiect ECO-SAL S.A. Mediaș începe din data de 1 iulie distribuirea pubelelor galbene pentru depozitarea deșeurilor din plastic/metal și a celor maro pentru depozitarea deșeurilor biodegradabile (iarbă, frunze, plante, crengi mici, alte deșeuri verzi din grădini, carne, pește, fructe și legume sau cojile acestora, oase, lactate, mâncare gătită alterată sau nu). Acestea vor fi acordate cu titlu gratuit cetățenilor care locuiesc la case în mun. Mediaș. Cei care colectează separat deșeurile din hârtie/carton trebuie să știe că acestea le vor depozita în continuare în sacul primit gratuit de la ECO-SAL și trebuie scos în fața porții împreună cu pubela galbenă, tot în ultima zi de colectare din fiecare lună.

Colectarea deșeurilor biodegradabile și a celor de plastic/metal depozitate în pubelele distribuite, cu titlu gratuit, se va face conform calendarului ECO-SAL.

Distribuirea pubelelor începe în cartierul Moșnei. Rugăm cetățenii să

se prezinte cu buletinele atunci când angajați ai ECO-SAL îi vor solicita la poartă în vederea predării-primirii pubelelor. La fața locului se va întocmi un proces verbal de predare-primire, un exemplar rămânând la cetățean.

Cetățenii care nu vor fi găsiți la domiciliu, vor primi fluturași de informare în cutiile poștale și vor trebui să se prezinte la sediul ECO-SAL (Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr.13) în vederea ridicării pubelelor care se acordă gratuit.

Medieșenii care locuiesc la bloc, vor depozita deșeurile biodegradabile, precum: iarbă, frunze, plante, crengi mici, alte deșeuri verzi din grădini, carne, pește, fructe și legume sau cojile acestora, oase, lactate, mâncare gătită (produse alimentare alterate sau nu) în containerele maro amplasate la punctele comune de colectare a deșeurilor din apropierea blocurilor. De asemenea, numărul containerelor pentru plastic/metal, hârtie/carton și sticlă va fi suplimentat în unele locații, sau containerele vor fi chiar înlocuite.

Recipienţii sunt inscripționați cu autocolante informative – cu imagini şi text – care explică codul culorilor pentru colectarea separată a deşeurilor, făcând astfel mai uşoară utilizarea corectă a lor:

  • albastru pentru hârtie şi carton;
  • galben pentru plastic şi metal;
  • verde pentru sticlă;
  • maro pentru deşeuri biodegradabile.