Campanii

Elevii claselor I-IV, premiaţi de către Tetra Pak

Posted at iunie 15, 2011 | By : | Categories : Campanii | 0 Comment

Societatea ECO-SAL în colaborare cu SC Tetra Pak SA şi cu unităţile de învăţământ din zona de nord a judeţului Sibiu au început în luna februarie a acestui an a treia ediţie a concursului de colectare a deşeurilor de ambalaje de tip Tetra Pak. Acest proiect de educare a generaţiei tinere prin programul de colectare s-a desfăşurat pe o perioadă de 3 luni.

 

O primă sursă a reprezentat-o ambalajul laptelui primit zilnic în cadrul programului “Laptele şi cornul”. Însă copiii au fost încurajaţi să aducă ambalaje şi de acasă.

Proiectul presupune implicarea activă a copiilor prin participarea la un concurs cu mai multe etape de premiere, în urma colectării ambalajelor Tetra Pak. În fiecare clasă există coşuri special amenajate în care elevii să depoziteze ambalajele, şi care ulterior, sunt ridicate de către societatea de salubritate ECO-SAL.

La sfârşitul fiecărei etape ale concursului au fost acordate premii, ele constând în obiecte fabricate din materiale reciclate din Tetra Pak: jucării Yo Yo, pixuri.

Mascota Tetra Pak a lansat în acest an concursul în şcolile generale medieşene, şcoala generală din Bazna (Boian, Velţ), Blăjel (Păucea), Târnava şi Dârlos (Curciu, Valea Lungă).

„Ultima premiere are loc în această săptămână, înainte de vacanţa de vară a elevilor. Vrem să le facem o bucurie elevilor, astfel, acordăm premii tuturor copiilor din clasele I-IV pentru implicarea în acest proiect şi pentru interesul acordat importanţei colectării selective. Sperăm ca aceste acţiuni, cu teme ecologice, pe care societatea noastră le desfăşoară cu regularitate în rândul elevilor să fie exemple bune de urmat în viitor.” a declarat directorul societăţii ECO-SAL, domnul Balog Iosif Atilla.