Activitati scolare

Hârtia şi cartonul se aruncă în recipientul albastru, plasticul şi metalul în cel galben, sticla în cel verde, cojile de legume și fructe în cel maro, iar deșeurile reziduale în recipientul negru. Pe locuri, fiți gata, START!

Posted at noiembrie 8, 2022 | By : | Categories : Activitati scolare | 0 Comment

Micuții elevi ai claselor primare au parte de o experiență de colectare selectivă, pe cinste!

În cadrul proiectului „Şi eu colectez separat deşeurile!” demarat de ECO-SAL, în colaborare cu Primăria Municipiului Mediaș și ADI ECONORD Sibiu, elevii din clasele 0 – IV din aria de operare a Societăţii, învaţă să identifice deşeurile, să le sorteze corect și să urmărească apoi drumul lor de acasă și până la destinația finală, groapa de gunoi, sau și mai bine, instalațiile de reciclare. Cu ajutorul jocurilor, într-un mod distractiv și interactiv, copilașii își însușesc procesul de colectare selectivă a deșeurilor, conştientizează impactul asupra mediului înconjurător și contribuie cu mânuțele lor harnice la o planetă mai curată și un viitor mai verde și mai prietenos.

În cadrul proiectului, de-a lungul unei ore, elevii vizionează un film explicativ despre sortarea deșeurilor în recipientele potrivite, realizează diferite puzzle-uri cu temă eco, sortează împreună deșeuri reciclabile și devin astfel supereroi ai reciclării.

Primele astfel de ore interactive, cu atenție și dragoste deosebită pentru mediul înconjurător, s-au desfășurat la școala „Mihai Eminescu” din Mediaş.

Organizatorii remarcă cât de utile sunt informațiile pe care le transmit copiilor, cât de entuziasmați sunt ei de prezenţa la ora eco și ce bucurie mare percep atunci când află câte lucruri benefice pot face pentru un mediu înconjurător mai curat.

Mânuță cu mânuță, cu mic, cu mare, contribuim, iată, la un viitor mai prietenos cu natura!