Stiri

Insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deşeurilor, proiect finanţat din fonduri nerambursabile

Posted at decembrie 13, 2023 | By : | Categories : Stiri | 0 Comment

În urma cererii de finanţare pentru Construirea de insule ecologice digitalizate în Mun. Mediaş, jud. Sibiu – runda II, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor ne-a informat că aceasta a fost acceptată. Finanţarea acestor insule ecologice se face din fonduri nerambursabile aferente Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, iar valoarea totală a proiectului este de 8.535.332,50 lei, fără TVA.

Proiectul prevede construirea unui număr de 105 insule ecologice digitalizate, dintre care 52 insule prevăzute cu containere încasetate cu capacitatea de 1,1 mc şi 53 insule prevăzute cu containere staţionare cu capacitatea între 2-5 mc.

Primăria Municipiului Mediaş aprobă susţinerea din bugetul local atât a cofinanţării proiectului, respectiv a tuturor cheltuielilor neeligibile care asigură implementarea proiectului astfel cum acestea vor rezulta din documentaţiile tehnico-economice/contractul de lucrări care pot apărea pe durata implementării proiectului, cât şi a cheltuielilor de mentenanţă a investiţiei pe o perioadă de minimum 5 ani de la efectuarea ultimei plăţi, dar şi a cuantumului lucrărilor pentru perioada de realizare a investiţiei.

Proiectul mai sus amintit completează cele 50 de insule ecologice pentru care s-a obținut deja finanțare în Runda I, valoarea acestui proiect fiind de 3.655.188,50 lei fără TVA.

De asemenea, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, municipiul Mediaş va beneficia de construcţia unui Centru de aport voluntar. Acesta va fi dotat cu containere individuale pentru diferite tipuri de deşeuri, unde cetăţenii vor putea depozita gratuit deşeuri precum cele voluminoase (mobilier, rame geamuri), anvelope uzate, deşeuri electrice şi electronice, deşeuri vegetale, dar şi din construcţii şi demolări. Valoarea aproximativă a proiectului este de 4,5 milioane de lei.