Evenimente

Fii Orașul Reciclării!!

Posted at ianuarie 12, 2015 | By : | Categories : Evenimente | 0 Comment

“Orașul reciclării” este la a treia ediție în 2015, iar municipiul Mediaș s-a înscris deja în această competiție, care se va desfăşura în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015.

Potrivit organizatorilor, criteriile care vor sta la baza evaluării oraşelor înscrise în cursă sunt calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în containere), cantitatea de deşeuri colectate separat per locuitor şi campaniile de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa colectării separate a deşeurilor de ambalaje, organizate în cele 6 luni ale competiţiei.

Marele premiu va fi amenajarea unui parc tematic în valoare de

12.000 de euro, un spaţiu inedit de relaxare cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile. Localitatea clasată pe locul al II-lea va beneficia timp de o săptămâna de programul educaţional „Laboratorul Verde al Reciclării”, prin care elevii pot învăţa, într-un autocar high-tech modificat, despre importanţa colectării separate, iar municipalitatea clasată pe locul al III-lea va câştiga o campanie  de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro.

 

Municipiul Mediaș a obținut premiul de eminență în cadrul “bătăliei” pentru titlul de „Orașul Reciclării” – ediţia a 2-a, fiind una dintre municipalitățile care s-a evidențiat pentru evoluția remarcabilă în ceea ce privește calitatea serviciului de colectare separată de la o ediție la alta a proiectului – de pe locul 17, pe locul 5.

Prin acest proiect medieșenii au aflat despre importanța reciclării. Aceste rezultate au fost posibile datorită implicării operatorului de salubritate ECO-SAL SA. Meritul este de asemenea și al medieșenilor care au separat deșeurile de ambalaje, dar și pentru că au înțeles importanța acestui proces.

Dacă la a doua ediție ECO-SAL și medieșenii au reușit să facă un salt atât de mare, de la locul 17 la prima ediție, la locul 5, atunci înseamnă că pentru următoarea competiție, prin eforturile depuse de fiecare parte, o să putem spera ca orașul nostru să se claseze pe primul loc și să câștigăm marele premiu pus la bătaie.