Evenimente

Mediașul a primit premiul de eminență în cadrul bătăliei pentru „Orașul Reciclării”

Posted at septembrie 18, 2014 | By : | Categories : Evenimente | 0 Comment

Primăria Municipiului Mediaș a obținut premiul de eminenta în cadrul “bătăliei” pentru titlul de „Orașul Reciclării”, fiind una dintre municipalitățile care s-a evidențiat pentru evoluția remarcabilă în ceea ce privește calitatea serviciului de colectare separată de la o ediție la alta a proiectului – de pe locul 17, pe locul 5.

Proiectul „Orașul Reciclării” inițiat de Eco-Rom Ambalaje, sub patronajul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, a fost adresat primăriilor de municipiu și s-a derulat în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014. Criteriile care au stat la baza evaluării au fost: calitatea serviciilor de colectare separată (însemnând accesul populației la containerele colorate, aspectul acestora și corectitudinea depunerii separate a deșeurilor în fiecare container), cantitatea de deșeuri colectate și acțiunile de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile.

„Municipalitatea medieseana, cu sprijinul operatorului de salubritate ECO-SAL a castigat premiul de excelenta acordat „pentru nazuinta de a creste rangul calitatii

pe frontul deschis anul acesta, prin perfectionarea armamentului de colectare separata”. Meritul este de asemenea si al mediesenilor care au separat deseurile de ambalaje, dar si pentru ca au inteles importanta acestui proces. Multumim tuturor pentru sprijinul acordat, inclusiv presei locale” spune domnul director al ECO-SAL Balog Iosif.

 

,,În cea de-a doua ediție s-au înscris cu 60% mai multe primării decât în etapa anterioară, ceea ce dovedește interesul crescut al autorităților locale pentru domeniul deșeurilor de ambalaje și pentru parteneriatul cu producătorii de bunuri ambalate. Serviciul de colectare separată înseamnă mai mult decât un recipient sau un container colorat. Criteriile competiției Orașul Reciclării sunt și criteriile realității din teren care creează pentru cetățeni un serviciu de calitate.” a declarat Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje.

Pe parcursul competiției, în Mediaș au fost colectate separat 300.760 de kg de deșeuri de ambalaje, dintre care 69.810 de kg de plastic, 174.900 de kg de hârtie-carton, 55.130 de kg de sticlă și 920 de kg de metal. Prin acest proiect 44.169 de medieșeni au aflat despre importanța reciclării, având la dispoziție 255 de containere colorate pentru separarea deșeurilor de ambalaje. Aceste rezultate au fost posibile datorită implicării Primăriei Municipiului Mediaș și a operatorului de salubritate SC ECO-SAL SA.

La finalul celor șase luni de „bătălie”, Sfântu Gheorghe a fost desemnat marele câștigător al “bătăliei” pentru titlul de „Orașul Reciclării”, obținând cel mai mare punctaj la evaluarea finală. Odată cu obținerea titlului de „Orașul Reciclării”, Sfântu Gheorghe a câștigat și marele premiu: amenajarea unei zone 100% eco Wi-Fi, un spațiu inedit de relaxare, realizat din materiale reciclate și cu acces liber la internet, în valoare de 12.000 euro.