Campanii

Let’s do it Medias! – un succes

Posted at septembrie 30, 2010 | By : | Categories : Campanii | 0 Comment

În data de 25 septembrie toţi cei care au vrut să ajute la debarasarea naturii de deşeuri şi s-au înscris ca voluntari, au participat la proiectul naţional Let’s do it România !

S-a dovedit a fi un adevărat succes în zona de nord a judeţului Sibiu, zona de operare a ECO-SAL-ului (de la Micăsasa până la Laslea, şi de la Bazna până la Agârbiciu).

Acest lucru se datorează celor aproximativ 600 de voluntari: copii, elevi, adulţi, care au participat şi care au reuşit să strângă o cantitate impresionantă de gunoaie, doar în câteva ore.

12 tone au fost colectate de către ECO-SAL şi depozitate la staţia de sortare a deşeurilor din municipiu.

Un număr de 2600 de saci au fost folosiţi pentru strângerea gunoaielor, însă trebuie luate în calcul şi deşeurile voluminoase care au fost strânse în grămezi.

“Societatea ECO-SAL a fost implicată în mod direct în acţiunea din 25 septembrie. Am pus la dispoziţie personalul societăţii care să încarce sacii strânşi din arealele naturale (din aria de operare a societăţii noastre), dar şi utilajele cu care deşeurile au fost transportate şi depozitate mai apoi la staţia de sortare din municipiul Mediaş.

Totul a decurs bine, conform planului. În momentul în care fiecare echipă a ecologizat zona care îi revenea, am fost anunţaţi, iar maşinile au fost trimise spre locaţia respectivă. Am evitat astfel ca sacii să rămână neridicaţi, sau, în cel mai rău caz, împrăştiaţi din nou în natură.

Sper ca acţiunea să aibă ecou în rândul tuturor cetăţenilor, mai ales în rândul celor mai puţin atenţi cu protecţia mediului înconjurător.” a declarat directorul societăţii de salubrizare Balog Iosif.

Pentru că şi societatea ECO-SAL se ghidează după aceleaşi principii ecologice, la fel ca şi cei care doresc un mediu mai curat în care ei şi următoarele generaţii să trăiască, “vom continua să susţinem acţiunile de ecologizare care vor avea loc în municipiul nostru şi în împrejurimi” a mai adaugat domnul Balog.