Campanii

Tetra Pak din nou în şcolile din nordul judeţului Sibiu

Posted at martie 3, 2011 | By : | Categories : Campanii | 0 Comment

Societatea ECO-SAL în colaborare cu SC Tetra Pak SA şi cu unităţile de învăţământ din zona de nord a judeţului Sibiu au început în 28 februarie proiectul de educare a generaţiei tinere prin programul de colectare a deşeurilor de ambalaje de tip Tetra Pak. Aflat la a 3-a ediţie, proiectul se va desfăşura pe o perioadă de 3 luni.

O primă sursă o reprezintă ambalajul laptelui primit zilnic în cadrul programului “Laptele şi cornul”. Însă copii sunt încurajaţi să aducă ambalaje şi de acasă.

Proiectul presupune implicarea activă a copiilor prin participarea la un concurs cu mai multe etape de colectare a ambalajelor Tetra Pak. În fiecare clasă există coşuri special amenajate în care elevii să depoziteze ambalajele, care vor fi ridicate periodic de către societatea de salubrizare ECO-SAL.

La sfârşitul fiecărei etape, din cele 3 ale concursului, va fi premiată câte o şcoală, în funcţie de cantitatea cea mai mare colectată. Premiile sunt acordate de SC Tetra Pak SA, ele constând în jucării fabricate din materiale reciclate din Tetra Pak.

Concursul va fi lansat în şcolile medieşene, din Bazna (Boian, Velţ), Blăjel (Păucea), Târnava şi Dârlos (Curciu, valea Lungă). Acest lucru presupune prezenţa mascotei Super Pak în fiecare clasă din şcolile amintite mai sus.

Sperăm ca şi în acest an copii să fie activi, preocupaţi de strângerea ambalajelor, iar la final acţiunea să fie un succes.